Het recept voor Familie

Snelle Maandagavond Aziatische Vissoep

Lieve Saar en Mats,  ik weet niet of jullie dit probleem al kennen (sterker nog, ik denk van niet) maar stel je een hele drukke werkdag voor. Je komt laat thuis, bent al erg moe, en hebt voor het diner niets voorbereid. Toch wil je niet naar de snackbar of de pizza besteller, en op supermarkt maaltijden ben je om verschillende redenen ook al uitgekeken. Speciaal voor dat soort avonden heeft jullie tante Karin een heel duidelijke stelregel; Gij zult niet langer in de keuken staan om een gerecht te maken, dan dat gij aan tafel zult zitten om het op te eten!!! Deze regel is verantwoordelijk voor vele lekker gerechten maar zeker ook voor deze, Tante Karin ‘s heerlijke, Snelle, Maandagavond, Aziatische Vissoep. Goed voor je, want je weet precies waarmee je kookt. Wat je ook probeert, je zult er je lijn nooit mee kunnen verpesten. Supersnel, je bent maar tien minuten bezig. Een lekker lichte maaltijd,  je was toch al zo moe. En nog eens overheerlijk ook!

Nou kun je de vissoep natuurlijk beginnen met een heerlijke visbouillon van Ingredienten Karin's Vissoepde koppen en het andere afval van de vis. Dat is vrij simpel maar heerlijk, en ik  zal ook zeker  nog wel eens een post maken over bouillons. Maar omdat dit de Snelle Maandag vissoep is, gebruiken we vandaag voor de basis van de soep blokjes. Hoewel je dat misschien niet zou denken is er ook verschil tussen de verschillende soorten bouillonblokjes. Voor de vissoep gebruikt je tante een combinatie van een visbouillon blokje van de supermarkt die als voornaam Albert heeft, en van een blokje garnalen bouillon uit een of ander Aziatisch land waarvan ik de naam niet kan lezen omdat hij er in de lokale taal, die ik niet spreek, op staat. Je  zult die niet gemakkelijk in supermarkten kunnen vinden, maar misschien wel in de lokale toko. Inclusief de blokjes zijn de

Ingrediënten:

Twee bouillonblokjes
Twee redelijk grote vis filets (Panga filets)
1 pakket roerbak groenten (de Thaise of Chinese oid)
Pakje Eiermie
Vissaus en Oestersaus.

Snij de vis in reepjes, en zet ondertussen de waterkoker aan (denk er aan, je mag van je tante niet lang in de keuken!!) Zodra het water kookt giet het dan in een pan over de verkruimelde bouillon blokjes. Laat de bouillon heeeeel zachtjes koken en voeg de vis en genoeg noedels toe. In een wok roerbak je vervolgens de groenten, en vlak voordat die de juiste “bite” hebben maak je de groenten aan met de oestersaus. Als de vis en mie gaar zijn voeg je de groenten toe aan de soep, en maak je de vissoep af met vissaus.

Bon Appetit!!

 

DSCF8868

Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *