Het recept voor Familie

Kerstavond, Pinchos Ésparragos.

Lieve Saar en Mats, we hadden het vorige week al over de heerlijke gevulde eieren voor kerstavond. Heerlijk voor mij, èn voor opa en oma. Maar laat nou uitgerekend jullie eigen vader niet ècht van gevulde eieren houden! En wat heeft die arme pappa van jullie lang moeten lijden in een huishouden dat nou net verzot was op die dingen!!

Nou zou je natuurlijk denken, pappa maak dan zelf iets lekkerders dat de anderen ook lekker vinden! Maar nee, alhoewel mijn allerliefste broer dat tegenwoordig helemaal goed maakt (!!), kwam dat destijds niet bij hem op. Gelukkig is jullie vader, zoals jullie natuurlijk al lang weten, niet voor maar één gat te vangen, en kwam hij met een wel heel erg creatieve oplossing. Na ongeveer vijfentwintig jaar gevulde eieren leed, gaf pappa aan oma als een van haar kerst cadeautjes een boek over Tapas en Pinchos, met een hint voor het volgende jaar!! Sindsdien hebben we regelmatig op kerstavond deze Pinchos Ésparragos, uit het boek van pappa voor oma, gegeten, en daarom, en vanwege het verhaal, horen Pinchos Ésparragos bij onze kerstavond traditie!

Ingredienten:pinchos

Brood voor toast.
100 gr Asperges uit blik of glas.
2 Eetlepels olijfolie.
1 Grote teen knoflook.
1/2 Eetlepel gedroogde chillies.
Takje tijm.
2 Eetlepels geschaafde amandelen.

Begin met de asperges, laat ze goed uitlekken en vang het vocht op. Zet in een pan op zacht vuur de olijfolie de knoflook de tijm en de chillies op. Pas op, het is niet de bedoeling de knoflook en de chillies te bakken, maar als ze héél zachtjes bubbelen in de olie geven ze hun smaak af.

Rooster het brood in de toaster de oven of in de pan. Zeef de olie.

Maak in de keukenmachine de amandelen super fijn. Voeg vervolgens de (afgekoelde) olie en de asperges toe en blitz tot een mousse. Als de mousse te nat is voeg je nog een klein beetje amandelen toe, is ze te droog maak hem dan aan met wat asperge vocht.

Maak van het brood mooie ronde toastjes en schep er asperge mengsel op. Denk aan jullie slimme pappa en aan kerstmis en Bon Apptetit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *