Het recept voor Familie

Kerstavond, Gerookte zalm.

Lieve Saar en Lieve Mats, Kerstavond komt steeds dichter bij en ik kan niet wachten om lekker met z’n allen bij elkaar te komen!! Jullie cadeautjes hebben we al gekocht, en ik ga strakjes overleggen met pappa wat wij dit jaar gaan eten!!

Iets wat bijna nooit ontbreekt op de kerstavond tafel is gerookte zalm. Op een toastje of niet, met een toefje creme fraiche of zonder, en met of zonder een lekkere klodder kaviaar of ikura. Ik had het er vorige week al over dat pappa zijn langzame culinaire start gelukkig goed heeft gemaakt. Nou, vorig jaar maakte jullie vader voor ons Gerookte zalm op Bliniswpid-img-20141224-wa0005.jpg met een mierikswortel dressing. En dat was verdomde lekker!! En ik snap natuurlijk dat jullie nu denken, ha Sjuun, kom op met dat recept, dan kunnen wij dat ook eten!! En normaal gesproken zou hier dan ook het recept voor jullie staan, maar luister nou toch, het is niet mijn recept!!

Lieverds, het enige dat ik jullie kan beloven is dat ik vanavond jullie vader zal vragen om het recept met ons te delen, en ik hoop dan ook dat hij dat direct hieronder zal doen! (En mocht hij dat weigeren dan hebben we dit jaar het “Season of Good Will” maar met wat minder “Peace on Earth”!!!!!!!)

Update, 23-12-2014, Jullie vader is niet heeeeel erg snel, maar hij heeft me beloofd dat het recept er aan komt!!

One thought on “Kerstavond, Gerookte zalm.

  1. JP Post author

    Hi Lieverds, We hebben gisteren een zalige kerstavond met jullie gevierd, en pappa had, net als vorig jaar de zalm blinis gemaakt! Ze waren weer heerlijk, ik denk dat ze vaak terug zullen komen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *