Het recept voor Familie

Appletini’s,

(Of; hoe we depressie èn scheurbuik, in één klap verslaan!!)

Lieve Saar en Mats,

Gelukkig hebben we de Appletini’s nog!

appletini's

We moeten er maar het beste van maken met z’n allen, ook al zijn het absoluut de meest vreemde weken van ons leven (tot nu toe). Het vreeslijk virus waart rond over het vlahahakke land, en alleen wij zijn de oplossing . Nou ja, ook de zorg natuurlijk. (Werkelijk iedere politicus is het er over eens dat het fantastisch is wat de Nederlandse gezondheidszorg voor elkaar krijgt na jarenlange verwaarlozing door werkelijk iedere politicus. ) Maar wij zijn het zelf die, met “goed” gedrag dit virus moeten remmen, zodat iedereen die perse wil overleven, zich ook vergezeld van de zorg van onze zorg mag weten. We zijn in een vrijwillige quarantaine.

Nou, vrijwillig…… Ik kan zeker niet alleen maar negatief zijn over de inzet van de Nederlander in deze tijd. Veel mensen houden zich keurig aan de “social distancing” regels. Veel mensen proberen anderen een hart onder de riem te steken en ook veel mensen proberen anderen werkelijk te helpen met b.v. boodschappen, of met andere dingen die in het nieuwe contactloze leven even moeilijk zijn.

Maar geloof me, ook al kan ik niet alléén maar negatief zijn, er zijn best een aantal “puntjes” ! Zo word dit jaar “Corona-Spuger” het nieuwe woord van het jaar. Dit zijn mensen die als zij worden aangesproken op hun gedrag vooral agenten in het gezicht spugen en dan hard roepen dat ze met het corona virus besmet zijn. Deze mensen moet je overigens niet verwarren met “Corona-Likkers”, mensen die producten aflikken, zeggen dat ze besmet zijn en vervolgens verwachten dat ze de afgelikte producten gratis mee mogen nemen…..

Ik denk dat we dit soort mensen iets op hun voorhoofd moeten tatoeëren (Covid 1 bv, want tot negentien kunnen ze vast niet telen) en ze dan moeten opsluiten op Pampus.

Daar krijgen ze dan gezelschap van die Politici die in een tijd als deze nog steeds alleen maar bezig zijn met hun partij belang en hun eigen tegendraadse mening. Het soort onverantwoordelijke idioten dat zonder enige kennis van zaken alleen maar “totale lockdown” (of een week later “hef de lockdown op” kan roepen, of dat een eminent viroloog uit gaat leggen wat zijn eigen grafieken betekenen. Tatoeëren en opsluiten!!

Maar laten we één héél speciaal plaatsje bewaren. Ik bedoel het plaatsje van die gevangene die ècht z’n zeepje niet moet laten vallen in de douche. Het plaatsje dat een pedofiel heeft in een gevangenis vol Hells Angels. Voor dat plaatsje nomineer ik een groep mensen die in marketing werken. Een groep die als ze ziet dat mensen het moeilijk hebben en hun baan, gezondheid en of geliefden kwijt raken, onmiddellijk denkt; Hé! daar ga ik geld mee verdienen!! Die mensen die bijvoorbeeld voor asr Verzekeringen, Zalando en de KPN zo’n zoetsappig televisie spotje maken . Zo’n spotje van “allemaal samen en wij ook”, van “met ons bedrijf ,dat met U mee voelt, komen we er allemaal samen wel door heen”. Het soort reclame dat alleen maar goed verkoopt over de rug van vijf à zes duizend doden. Wat mij betreft worden zij de “prison bitches” van de corona spugers en likkers en krijgen ze nooit meer iets anders meer te horen dan de vervelende, zeikerige, contraire mening van een stel misdadig domme en gewetenloze politici. 

Jullie zien, het gaat, ook na al die weken quarantaine, nog prima met jullie oom. Gelukkig hebben we de Appletini’s nog!

Ingrediënten voor Appletini’s:

Één deel Wodka

Één deel Appel likeur (bv Apfelkorn)

Één deel appelsap van Granny Smith’s appels.

Een haf deel limoensap (alsjeblieft alleen vers sap!)

Naar smaak een beetje simple syrup

Wanneer je cocktails wilt gaan maken, zorg dan altijd voor een overdaad aan ijsklontjes.

appletini'sBegin met de Granny Smith’s. Ik zeg; Leef je helemaal uit! Raap alle frustraties, alle woede, alle verontwaardiging en al je aangeboren agressie bij elkaar en sla die appel helemaal tot moes!!! (Je kunt hem natuurlijk ook even door de blender, de vijzel of de sapcentrifuge halen). Vruchtvlees wel of niet? Wel, to be or not to be, zoek het zelf maar uit! Zet vervolgens je glazen koud, door er een handje ijsklontjes in te doen. Doe hetzelfde met de cocktail shaker. Voeg dan aan de shaker de eenheden toe, per persoon is een eenheid ongeveer een borrelglaasje, maar als de depressie of de scheurbuik extra hard toeslaan, only the sky is the limit! Schud voor je leven, kieper het ijs uit de glazen en schenk in de koude glazen jouw heerlijke appletini’s! Mocht je drinken met iemand voor wie je graag een goeie beurt maakt, ga dan terug in de tijd en bewaar een schijfje appel, snijd dat dan in en steek dat op de rand van het glas.

Dan nu het meest lastige van dit recept lieve schatten. Zorg dat je alle nieuws over spugers, likkers en politici hebt gezien. Zorg er vooral voor dat je het laatste reclame blok hebt gehad, slaak dan een zucht en Cheers!!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *