Het recept voor Familie

Limoncello

Lieve Saar en Lieve Mats, wat is het fantastisch om hier de wereld vast voor te kunnen stellen aan de nieuwe hooker van het Nederlandse rugby team in 2032!! Mats, je bent nog maar een dag oud en was al 5 kilo bij je geboorte!!, we kunnen nu al aan je zien dat je een beer van een kerel gaat worden. Als oude oom moet ik, als ik Mats zo bij Saar op schoot zie zitten, denken aan jullie Opa en Oma. En echt, wat zouden ze verdomde trots zijn om jullie grootouders te zijn!! Bij dit mooie moment past volgens mij maar een soort recept, en dat is een recept voor iets waar je mee kunt toasten!!

Nou heb ik overigens ook wel een puntje van kritiek lieve Mats, je bent meer dan twee weken te laat!! En alhoewel ik een heerlijke borrel had gemaakt om mee op jouw geboorte te proosten, bij deze oom kun je niet een fles heerlijke limoncello twee weken laten staan, en verwachten dat hij dicht blijft. Dussssssss…. Ik vandaag naar de markt voor nieuwe citroenen, maar…. Dus maken we vandaag Limon- en Limoen-cello, en toasten we als die klaar is alsnog op de geboorte van mijn superneef!!!

Voor dat ik het recept zal beschrijven nog twee dingen; dit recept is enigszins gestolen van Mw Annabel Langbein en voor mensen die niet zo veel van rugby weten, de hooker is de eerste man in de scrum, niet een verdwaalde sexwerker die voor de teamspirit zorgt.

Benodigdheden:

1 Liter Wodka (zou er een redelijk goedkope voor nemen.)
13 Citroenen (Biologisch als je geen zin hebt ze te schrobben.)
280 gr Suiker
400 ml Water

Om de schil van citroenen uit de supermarkt te kunnen gebruiken, moet je de citroen eerst schrobben. Supermarkten of bedrijven in de keten naar de supermarkt doen namelijk een soort was op de citroen waardoor hij mooier lijkt of blijft of zoiets. Gore troep in ieder geval, ik schrob de citroenen meestal met een schuurspons en afwasmiddel. Voor de Limoncello schil je de citroenen met een dunschiller, het is geen probleem als er wat van de witte “binnenschil” mee komt. Omdat ik in verband met Mats z’n “vertraging” maar zes citroenen had heb ik flink wat limoenen daarbij gedaan, zo’n anderhalf a twee per ontbrekende citroen. In een pot of fles voeg de je wodka, de schillen en het sap van vier citroenen bij elkaar. Sluit de fles goed af en bewaar voor minstens 48 uur tot oneindig op een koele donkere plek. Ik bewaar dit soort dingen altijd op de bodem van de meterkast, en laat limoncello meestal een paar weken `trekken`.

Wanneer je na een week of twee trek krijgt in een glaasje limoncello giet je het wodka mengsel af. Ik gebruik hier een zeef en kaasdoek voor, een heel goedkope theedoek van enorm slechte kwaliteit wil ook wel eens werken, of eventueel een koffiefilter. Tijdens het zeven proef je ook alvast een beetje. Vervolgens kook je het water met de suiker tot je een mooie siroop hebt, je kunt eventueel extra nog het sap van een of twee citroenen hier aan toevoegen. (daarom moest je dus net even proeven, erg he!!). Als de siroop wat is afgekoeld voeg je hem bij het wodka mengsel en he presto, Limoncello!! Ik vind hem het lekkerst als je hem goed koud serveert, en dan,  Môge!!

Tagged on: , , ,

One thought on “Limoncello

  1. Olga

    Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *