Het recept voor Familie

Goede voornemens.

Lieve Saar en Lieve Mats, Happy New Year, en dat 2015 jullie maar heel heeeel veel goeds mag brengen!! Mijn goede voornemens voor dit jaar is er eigenlijk maar een, namelijk vaak voor jullie te schrijven, we hebben de hosting voor hetrecept dan ook maar weer een jaar verlengd. Verder heb ik geen enkel goed voornemen (dat ik wil publiceren). Stoppen met roken is zoooo 2014, stoppen met drinken aan mijn hoela, en lijnen….Dat kan natuurlijk niet want dan maak ik minder lekker eten, en dat kan mijn goede voornemen om lekker veel voor jullie te posten alleen maar doen mislukken.

goede voornemens

Geen oliebollen of appelflappen dit jaar, de Aldi had in ene heuse Mozart Kugeln!

De laatste paar jaar dat tante en ik Oudjaarsavond vierden met oma, zijn we een heerlijke traditie begonnen. We eten de hele avond door kleine hapjes, en het zijn allemaal hapjes met vis. Vroeger toen pappa en ik nog thuis woonden vierden we het oudejaar eigenlijk een beetje als kerstavond. Ook met heerlijke bouillon en bakjes ragout, maar dan ook nog met komkommer en zalm sandwiches (van casino brood (en natuurlijk zonder korstjes!!!)). En natuurlijk om twaalf uur, en natuurlijk met Champagne! Sjuun heeft altijd al van Champagne gehouden trouwens. Ik kan me nog een Oudejaarsavond in Oterleek herinneren toen ik nog heel klein was, het zal misschien 1977 geweest zijn. Er was die avond bezoek, het zullen misschien mijn opa en oma zijn geweest, maar dat weet ik niet meer zeker. Om twaalf uur knalde de kurk van de Champagne en toasten de volwassenen met elkaar, om vervolgens buiten het vuurwerk af te steken. Ik kreeg, omdat ik nog maar zo jong was, een klein mini glaasje Champagne om mee te doen en vond dat wel eeeerg lekker!! Nou geloof ik dat ik nog mijn schoentjes aan moest doen of iets dergelijks, in ieder geval was iedereen al buiten bij het vuurwerk terwijl ik nog langs de eettafel liep. En op die eettafel stonden een stuk of vier glazen met nog een bodempje Champagne van de toast. Ik wel graag geloven dat ik me toen al druk maakte over de hoeveelheid voedsel die wij in onze maatschappij verspillen (dat klinkt in ieder geval veel beter dan alcoholistische genen), maar ik heb toen keurig die glazen even leeg gemaakt zodat er geen heerlijke Champagne verloren zou gaan. Ik weet niet meer of ik meteen ‘s nachts al ziek ben geweest, maar mijn goede voornemen van de dag daarop was om nooit meer te drinken! (das gelukkig mislukt trouwens).

sushiMaar goed, tegenwoordig vieren wij dit feest dus met lekker veel hapjes met vis. De zalm sandwiches zouden goed passen, als ook de blinis met zalm van papa (zouden we het recept ooit nog van hem krijgen??) We zijn dit jaar lekker begonnen met een groot bord met verschillende sushi’s, daar zijn we allebei gek op. Vervolgens een lekkere kop goede voornemensBouillabaisse, (met een echt heerlijke rouille die maakt dat je je voelt alsof je op een terras in Zuid-Frankrijk zit te eten!). Tenslotte heeft Sjuun de hele avond zitten snoepen van een wat controversiëler gerecht. Ik ben namelijk nogal verzot op oesters. Een van de voordelen van oesters eten is dat ik die met helemaal niemand die ik ken hoef te delen!! Maar veel belangrijker is dat je in oesters de zee proeft. Niet de zee zoals ze werkelijk smaakt, maar zoals je hoopt dat ze zou smaken als je op een mooie zomeravond de zon in haar ziet ondergaan.oestersBij de oesters smaakte trouwens niet alleen de Champagne erg goed, ook een van de flesjes sakedriesakes die jullie vader mij voor kerstmis cadeau deed smaakte er super bij!!! Al met al geen enkel recept voor jullie vandaag, maar ik neem aan dat jullie het met mij eens zijn als ik zeg, Bon Appetit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *