Het recept voor Familie

Zomerse watermeloen salade.

Lieve Saar en Mats,

Nog maar één post geleden hadden we het over een maaltijd die je op een wat koelere dag een warm hart onder de riem zou steken. Nou, dat hoeft nu al niet meer hè! De zomer heeft het weer heerlijk overgenomen. Het is ondertussen al weer veuls te heet voor jullie trampo, dus is het heeerlijk tijd voor jullie zwembad! En wat is het als oom toch leuk om jullie zo vrolijk  als waterratjes bezig te zien. Het deed me onmiddellijk denken aan mij en jullie vader, en aan de uuuuuren die wij in zwembad, rivier en branding door hebben gebracht. Ik ben trouwens ook zeer verbaasd dat jullie nog een mamma hebben; als ik Saar zo bezig paardje te rijden op mamma in het zwembad, denk ik dat we blij mogen zijn dat mamma goed kan zwemmen!!  Ja, jullie boffen wel met je ouders (maar zij vooral met jullie hè!!!)

Naast in het water spelen, is voor Ome Sjuun de zomer niet compleet zonder de Tour de France. En wat was het weer een spannende dit jaar! (Twee Nederlandse gele trui dagen, vier overwinningen van het Nederlandse Jumbo team en een derde plaats voor Steven Kruiswijk in het algemeen klassement!!) Gecombineerd met de temperaturen van deze week (zo tussen de 25 en de 40 graden C) zijn dit de juiste omstandigheden voor de ultieme zomerse sfeer. Het lijkt me dan ook een mooie tijd voor een heerlijke salade, buiten op het terras, en als het kan met een lekker glas Champagne (voor jullie  vintage 2030 oid).

Nou heb ik ergens in de zomer van vorig jaar kennis gemaakt met een nieuw (voor mij) ingrediënt voor in de salade; de watermeloen.  Watermeloen is heerlijk verfrissend, knapperig en sappig, en een beetje zoet, alhoewel niet te sterk in smaak. En sinds ik van jullie vorig jaar zo’n watermeloen ballen schepje (wat is eigenlijk het Nederlandse woord voor melon baller????)  heb gekregen, is mijn salade met rode frisse ballen nog heel mooi ook!

watermeloen salade


Ingrediënten:

watermeloen salade 1-Watermeloen & Salade.

Alle gekheid op een stokje, je kunt watermeloen in principe in iedere salade verwerken. Wat ik persoonlijk lekker vind is om de watermeloen te combineren met sterke smaken, omdat de smaak van de watermeloen zelf, zoals ik al zei, niet zo heel sterk is. Ik heb dat hier bijvoorbeeld gedaan met zwarte en groene olijven, een uitje en feta. Maar je kunt ook denken aan lekker veel basilicum of oregano, knoflook croutons, stukjes hete kip of parmesan krullen. Kortom, de wereld is jullie oester! (Ook geen slecht idee trouwens!!) Ik adviseer de watermeloen goed te kruiden (peper en zout) en ook te “dressen”. En ja, ook daar is vast een prachtig Nederlands woord voor dat ik niet ken…

Jongens, kom even uit het zwembad, ga lekker op het terras zitten, vraag aan pappa of mamma of jullie nou al eens een glaasje champagne mogen en Bon Appetit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *